ANNE SOFIE MADSEN ÉS KÜLÖNLEGES MOTÍVUMVILÁGA


Ha az ember lánya egy a legújabb trendekre kiéhezett, designermárka függő egyed, akkor számára januári időszak, azon belül is a haute couture showk hete egyet jelent a sikk, glamúr és csillogás tervezőnként teljesen különböző értelmezésével. A couture döbörgése közben azonban, egy másik nagyvárosban Európa északibb részeinek apraja-nagyja gyűlik össze, hogy megünnepelje és megvitassa egyre inkább növekvő és értelmet nyerő divatkultúráját. A koppenhágai divathétről van szó, amit mint a tudósítások megjelenése után kiderült, igen is, érdemes figyelni.

Tavaly már bemutattam nektek egy tehetséges, a ranglétrán egyre feljebb kapaszkodó fiatal tervezőt, Anne Sofie Madsen-t. A szimpátiám azóta sem enyhült, sőt!  A ready to wear különleges értelmezést kapott az ő ősz-téli koppenhágai kifutóján, hiszen a kollekció felvonultat teljesen viselhető, de a haute couture határát súroló darabokat is. Az alapmutívumok, mint például a tigris-, madár és különböző állatfejek megadják az érdekes kötésű vagy éppen nyomtatású szvetterek viselőjének a különlegesség érzését. Egy ilyen harci motívum saját ruhatárunkba való beillesztése és a külvilág számára való prezentálása az ember öntudatában is nagyban kihat. Ezért estem szerelembe az utóbbi szezonban különböző oroszlános és tigrisfej-mintájú darabokal, néhanapján még akár azt is képesek elhitetetni velem, hogy az erő belém költözött (vagy legalábbis a mellkasom felszínére és kezeimbe néhány ékszer formájában). Ezt az őrületet ugye a Givenchy kezdte a rotveiler-portréival, majd továbbvitte a Zara, és attól a ponttól kezdve bizony minden nemzetközi trendnek számít.

 Szerencsére a zöld és a már megkövetelt fekete mellett még mindig viszonylag sok a fehér. A ruhák kivágásai és mintázata egy sajátos kultúrábol csempészett inspirációra enged következtetni, a tollszerűen elhelyezett bőr applikációk úgyszintén (indián kultúrára és a totemizmusra tippelek). A fehér lookok a zöld különböző árnyalatait ölelik körbe, majd egy ilyen naturális look után berobban a képbe egy motorosnadrág, majdnemhogy fedetlen felsőtesttel. Ezt a kettősséget említettem már a haute couture és ready to wear ütközésésnél, de ez már a tervező személyes ügye, hiszen valószínű, hogy itt egy kisebb tervezői akadályról van szó a művészeti kibontakozásban.

Lássuk a remekműveket:

annesofiemadsen_015_1366.450x675 annesofiemadsen_003_1366.450x675 annesofiemadsen_004_1366.450x675 annesofiemadsen_001_1366.450x675 annesofiemadsen_002_1366.450x675 annesofiemadsen_006_1366.450x675 annesofiemadsen_013_1366.450x675 annesofiemadsen_011_1366.450x675 annesofiemadsen_010_1366.450x675

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s