A LEGŐRÜLTEBB FÉRFIKOLLEKCIÓK – SS13

Már megszokhattuk, hogy a férfi divatheteken nem mindig a férfiasság a fő szempont, ha divattervezésről van szó. Néha csak sajnálni tudom szegény fiúkat, mikor bádogembert vagy rózsaszín köntösös dámát csinálnak belőlük, miközben a divattervezők éppen kiélik perverz fantáziáikat. És az a legmeglepőbb az egészben, hogy vannak, akik ezt még komolyan is veszik. Megint elérkeztünk a férfi divathetekhez, és a tervezők ismét hasonló kreációkkal fognak minket megörvendeztetni, mint ezekben a tavasz-nyári kollekciókban.  Összegyűjtöttem néhányat a legutóbbi fashion week show-i ból, amelyek előtt sokan értetlenül állnak, mások igazi tehetségeket, feltörekvő sztárokat üdvözölnek a fiatal divattervezőkben. Nézzünk néhány érdekesnek mondható összeállítást, just for fun…

SIBLING SS 2013

Ha a csillogó arany overállok és a babarózsaszín illetve babakék részletek nem lennének elég kielégítőek, a tervező még néhány madárfészekre illetve gázmaszkra emlékeztető álarcot is bevetett, csak hogy biztos legyen a siker.  Amúgy a pulcsikat és a nadrágokat szó nélkül elfogadnám.

00050fullscreensibling00020fullscreen-1

THOM BROWNE SS 2013

Na, most döntsétek el…űrhajós vagy kertitörpe? A ruhadarabok külön-külön még nem is annyira extrémek, a modellek maszkírozása már annál inkább. Nem tudom elképzelni, hogy ezeket a darabokat pár angol exhibicionista művészpalántán kívül bárki be tudná illeszteni a ruhatárába.  Thom Browne egyébként amerikai, de divatháza párizsi székhelyű és 2oo6 óta tervez divatot (vagy mit).

00130fullscreen00100fullscreen00020fullscreen

CRAIG GREEN SS 2013

A londoni huszonéves tervező a Fashion East bemutatóin tűnt fel a legutóbbi divathéten. Kreációi inkább nyúlnak a szobrászat, mintsem a divattervezés kategóriájába, de egyébként a ruhadarabok még itt is viselhetőek lennének ha azokat az érthetetlen maszkokat hanyagolnánk…
1104

J.W. ANDERSON SS 2013

Egyes darabokat a Jil Sander női vonalához tudnám hasonlítani, és vannak köztük olyanok, amiket még fel is vennék, de mondjuk a pasimnak már nem biztos, hogy megengedném. A rózsaszín és pink kabátok és pulcsik nem éppen mondhatók a férfi nem legjellemzőbb színválasztásának, és az ehhez választott lenyalt haj és a hozzá párosított nagyamama-fejkendő pedig még tovább torzítja az amúgy is zavaros összeállításokat.

00110fullscreen00040fullscreen00080fullscreen

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s