DESIGNER TO WATCH: DORKA PETRITY

 

Szerencsére Magyarországon egyre több tehetséges, feltörekvő tervező bátorkodik megmutatni magát. Már régebben megakadt a szemem Dorka Petrity-n és márkáján, de most, hogy kijött az ősz-téli kollekciója, biztos voltam benne, hogy posztba kell foglalnom ezeket a gyönyörű bőrdarabokat.

Dorka egy gazdasági főiskola végzős tanulója, így végül is képesítés nélkül kezdett ruhatervezésbe és varrásba. Az évek során letisztult, hogy igazából táskákkal szeretne foglalkozni így mostanra ezek alkottják a márka fő vonulatát. Ha tetszenek a darabok, akkor örülhettek, mert a tavaszi kollekcióban, ami jövő év elején jelenik meg, még több modell lesz. Dorka  profi csapatának közreműködésével a tavasz-nyári darabok között iPad-, laptoptokok, övek és férfi darabok is a piacra kerülnek majd. A showroom és az online shop mellett állandó üzlet nyitását is tervezi a cég.

Lehet, hogy ez a téli kollekció azért is sikerült ilyen jól, mert Dorkához saját bevallása szerint sokkal közelebb áll a tél és annak velejárói, mint a melegebb hónapok. Inspirációjául a meleg színek, a szőrme, az erdei állatok és az orosz kultúra szolgáltak, ezek jelei mind szembetűnnek a táskákon és az ékszereken. Nekem a matrioska charm-os karkötő a kedvencem, nálatok meg van már a favorit?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s