JÖN A FASHION WEEK BUDAPEST!

Végre! Végre! Úgy tűnik, ezennel komoly rivális elé néz a napokban megrendezett Marie Claire Fashion Days, ugyanis kezdetét veszi egy újabb rangos eseménysorozat, amely platformot adhat a magyar divattervezőknek munkáik bemutatására. A név csalóka, mivel idén még csak egy délutánt szánhatnak az érdeklődők a magyar divat gyöngyszemeire. Egészen pontosan október 18-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a rendezvény, a Palazzo Dorottyában. 4 tervező kollekcióit láthatjuk : Nanushka, Anh Tuan, Je Suis Belle és USE Unused. Legyünk őszinték, az utóbbi években a magyar divattervezők kreativitásának és egy színvonalas fashion show összerakásának legfőbb akadálya az volt, hogy nem állt rendelkezésre elég pénz. Ezennel ez a probléma is megoldódni látaszik, mivel a Toni&Guy szponzorálja a rendezvényt. A márka már kellő gyakorlattal rendelkezik egy ilyen rendezvényben való közreműködéshez, mivel már évek óta a London Fashion Week fő szponzorai. A szervezettség és a profizmus már is észrevehető, pedig a rendezvényből magából még semmit sem láttunk. A Fashion Week Budapest impozáns weboldallal, facebook oldallal, Tumblr-rel, Twitterrel és Instagrammal készült fel a divatrajongók rohamára. Jól is tették, hiszen ez a rendezvény nagy valószínűséggel Magyarország első komolyabb divathetévé fogja kinőni magát, megkezdve ezzel a nagyobb divatvárosokhoz való felzárkózást. Erre utaló jelnek vehetjük elsőként azt, hogy a magyar divat történetében először a külföldi divathetekkel egy időben (na jó, utána egy pár héttel)  mutatják be a tavasz-nyári kreációkat, nem pedig március elején prezentálják egy lookbookkal. Másodszor pedig végre azok a lányok is képviselhetik magukat a hazai kifutókon, akik nemzetközi viszonylatban is komoly sikereket értek el és külföldön is nevet szerezhettek maguknak. Komoly világítástechnika és a külföldi kifutók által inspirált, formabontó hair- makeup is várható. Lehet, hogy végre elkezd valahova fejlődni a magyar divat? Gondoljunk csak bele, a top divatházak részére jutó magyar modellétszám 3 kislány per kifutó. A legnagyobb brandek magyar gyárakra, a legszakképzettebb magyar varrónőkre bízzák a dollár ezreket érő darabjaikat. Miért ne lennénk képesek kitörni a korlátok közül és végre megmutatni hazánkat képviselő értékeket? Egy két olyan nevet azért tudunk, akik kreációikkal külföldön is sikereket értek el, de mostmár ideje, hogy ők magukkal rántsák a többieket is.

Na, azt hiszem ezennel sikerült kiömlengenem magam, lényeg hogy nagyon örülünk ennek az egésznek. Lássuk most a pontos programot:

17.00 : NANUSHKA SPRING SUMMER 2013

17.30: ANH TUAN SPRING SUMMER 2013

17.30 : JE SUIS BELLE SPRING SUMMER 2013

18.00:  USE UNUSED SPRING SUMMER 2013

20.00: ANH TUAN, NANUSHKA, JE SUIS BELLE, USE UNUSED AUTUMN WINTER 2012

Már folynak az előkészületek:

A képek forrásafacebook.com/FashionWeekBudapest

Természetesen lesz runway review és backstage is, addig is ha több infóra vágytok, klikk a Fashion Week Budapest weboldalára: http://www.fashionweek-budapest.com/

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s