VÁLTOZÁSOK A MODELS.COM-ON

Nemzetközi modell- és divathírek szempontjából az amerikai models.com vezető helyen áll a divatblogok listáján, naponta biztosítva a modelleknek, tervezőknek, stylistoknak, és modellügynököknek a napi info adagjukat. Nekem is a reggeli programom része az oldal csekkolása, de  gondolom vannak köztetek akik  soha nem is hallottak róla, ezért kötelességemnek érzem, hogy megosszam Veletek, ha valami rendkívüli történik az oldalon. Mint például most.

A models.com a modelleket rangsoroló listáiról híres. Lány- és fiúmodelleket, de ügynökségeket is egyaránt rangsorolnak, a divatvilágban betöltött pozíciójuk szerint. Annak ellenére, hogy egy divatblogról van szó, ezek a listák nagy befolyással bírnak, és a modellek, ügynökeik és a kliensek egyaránt folyamatosan nyomon követik őket és igazodnak hozzájuk. Ezért sem tudtam elmenni szó nélkül a napokban bekövetkezett változtatások mellett.

TOP 50

Kezdjük a Top 50-nel. Ezen a listán a világ 50 legfoglalkoztatottabb modellje kapott helyet, kampányok és divatanyagok száma szerint rangsorolva. Már évek óta két magyar lány képviselt minket, Mihalik Enikő és Palvin Barbara. Barbi ha jól emlékszem a 40-ik helyen állt, Enikő pedig a 19. körül (bocsi, ha nem teljesen pontosak az adatok). Enikő az idén megjelent rengeteg kampány és divatanyag ellenére sajnos hátrébb csúszott a 27-dik helyre. Palvin Barbi kikerült a Top 50-ből. De a legnagyobb változások a lista elején történtek. Az eddigi első helyet elfoglaló Lara Stone-t ikonná avatták, vagyis felkerült az Industry Icons nevű listára. Mindenki arra számított, hogyha ezen a helyen változások lesznek, biztos Karlie Kloss, az amerikai szépség kerül az első helyre. De végül Joan Smalls lett a No.1, hiszen talán már nincs is olyan kampány, amiben ne szerepelt volna, Karlie pedig a második helyet foglalhatta el. Természetesen a lista többi helyén is történtek változások, de nehéz lenne mindet felsorolni…

THE MONEY GIRLS

Ezen a listán azok a lányok kaptak helyet, akik a legtöbbet keresik éves szinten. Ide került be Palvin Barbara a 23-dik helyre. A lista élén olyan nevek állnak, mint Gisele Bundchen, Heidi Klum vagy Kate Moss. A money girs-szel már foglalkoztam korábban ebben a postban.

THE HOT LIST

Vagyis a jövő nagy reménységei, akik számos divatanyagban, kampányban szerepelhettek az első 1-2 szezonjukban. Ez a lista eddig nem létezett, a new facekről a Top 10 newcomers című rovatból lehetett értesülni Olyan modellek kaptak helyet ezen a listán, mint Ava Smith, Elza Luijendijk, a Prada- és Versace lány, vagy Anniek Kortleve, a Balenciaga egyik kampányarca. Itt is beszélhetünk magyar vonatkozásról, mert a listára felkerült Axente Vanessa is.

THE SUPERS

 A The Hot list mellet még újnak számít a The Supers, a szupermodellek listája, ahol olyan modellek kaptak helyet, akiket már senkinek sem kell bemutatni, mert mindenki kívülről fújja az életrajzukat, gondolok itt Kate Moss-ra vagy Giselle Bundchen-re.

 A fent említettek mellett a világ legszexibb modelljei (Top Sexiest), az ikonok (The Industry Icons), a modellügynökségek (Top Agencies) és az új, feltörekvő modellek (Top 10 Newcomers) is rangsorolva vannak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s