INTERJÚ BARNA BÁLINTTAL

Barna Bálint másodéves fotó szakos hallgató a MOME-n. Fiatal kora ellenére máris a magyar divatszakma egyik feltörekvő személyiségének bizonyult. Magyarország több száz fotósa és ‘fotós wannabe’-je  között kevés olyan van, aki ilyen rövid idő alatt ilyen nagy népszerűségre tenne szert. Neki ez összejött, mára a legnevesebb külföldi blogok és ügynökségek használják képeit. Ha végignézzük Bálint editorialjait, friss, merész megoldásokkal találkozhatunk, stílusa nekem erősen ‘londoni’, de erről még olvashattok az interjúban.

Múlt héten egy fotózás keretein belül találkoztam először Bálinttal. Mikor az ügynökeim azt mondják akár itthon, akár külföldön, hogy egy tehetséges fiatal fotóssal fogok dolgozni, tudom, hogy nem sok jóra számithatok 😀 De Bálint és csapata kellemes meglepetést okozott, a munka nagyon gördülékenyen és jókedvűen ment, 4 óra alatt sikerül is összehoznunk egy gyönyörű 5 képes divatanyagot. Köszönhetően a többek között a profizmusuknak és barátságos személyiségüknek, amely gondolom nagyban hozzájárul nemzetközi sikereihez. Bálint jelenleg a Vm Supermodel felkészítő táborában munkálkodik, erről a későbbiekben még tudósítok!

INTERJÚ BÁLINTTAL

Mikor, hogyan és miért kezdtél el fotózni?

Körülbelül 2 éve fotózok nagyobb rendszerességgel és 1 éve kezdtem el komolyabban divatanyagokat fotózni. 3 éve New Yorkban jártam és láttam egy fotózást a Central Parkban, ez elindított bennem valamit. Őszintén szólva soha nem terveztem, hogy majd divatfotós leszek (:

Főbb vonalakban hogyan jellemeznéd a saját fotóidat?

Szerintem még nincs saját stílusom, vagy csak még nem érzem a stílusomat a sajátomnak. Szeretem a spontánabb fotókat, a pillanatfelvételeket. Nem szeretem a mesterkélt és megkomponált pózokat.

 Ki az a külföldi magazinok, fotósok közül aki- ami inspirál?

Nagyon szeretem Testino és Meisel munkáit. De mostanában egyre többször ihlet meg egy film, jelent vagy karakter. Szeretem az I-D, ILOVEFAKE, Hero, Dansk magazinokat.

Sokat dolgoztál már külföldön. Milyen eredménnyel? Mikorra tervezed a legközelebbi utadat?

Pont 2 hónapja volt az első külföldi fotózásom. Egy portré editorialt fotóztam kint és pont 1 hete publikálták a képeket egy londoni magazinban. Jövőre fogok diplomázni, utána szeretnék kiköltözni egy „kicsit” Londonba. Nyáron is kint leszek 1 hónapot az egyik barátommal, aki egyben sminkes is és már közel 1 éve együtt dolgozunk.

Miért épp London?

London szerintem nagyon inspiratív hely egy fotós számára. Függetlenül attól ,hogy kit és mit fotózik. Egy igazi metropolisz sok-sok szép emberrel !

Különböző magyar és nemzetközi divatblogokon is rendszeresen szerepelsz. Hogyan kerültél a látókörükbe? Minek köszönhető, hogy ilyen népszerű vagy?

Először én küldtem el nekik a képeimet, most már ők írnak ,hogy küldjek valami újat illetve készítsek editorial anyagokat. Pont ma kaptam egy felkérést egy augusztusban megjelenő brit magazintól, hogy készítsek egy sorozatot számukra. Azt ,hogy miért vagyok ilyen népszerű…nem biztos, hogy meg tudnám válaszolni. Szeretek fotózni, most egyenlőre más nem is érdekel.

Szerinted egy magyar fotósnak mennyi esélye van nemzetközi szinten is elismertnek lenni? 

Szerintem van rá esély bár nem sok. Szerintem nagyon sok múlik azon, hogy milyen egy fotós személyisége. Az egyik londoni topügynökség bookere azt tanácsolta nekem ,hogy alázatosnak kell lenni de emellett nagyon fontos, hogy tudd eladni magad és fontos a jó kommunikációs készség.

 Milyen nehézségekkel találkozol a munkád során?

A legnagyobb probléma itthon a styling. A ruhák és a jó ízlés hiánya. Szerencsésnek mondhatom magam, mert eddig nagyon jó stylistokkal tudtam együtt dolgozni. De egyre többször látok olyan anyagokat ahol egyszerűen borzalmas, átlagon aluli fotók születnek a rossz ízlésű stylistok miatt. Pedig önmagában a kép akár jó is lehetne.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s