BESZIGORÍT A VOGUE

A New York Times szerint a Vogue végleg kijelentette, hogy nem hajlandók olyan divatanyagot megjelentetni, amelyben 16 éven aluli, vagy idősebb anorexiás, vagy más étkezési zavarokkal küzdő modell szerepel. Az a szabály eddig is érvényben volt, hogy Európa divatfővárosaiban 16 éven aluli modellt nem alaklmazhatnak semmiféle munkára, de persze rengeteg esetben tettek kivételt. Így volt ez például Juliane Gruner-rel is, aki 15 évesen fotózott Balenciaga kapmányt, majd Vogue címlapot Steven Meisellel. 

A Vogue szerkesztői világszerte azt akarják, hogy a magazin tükrözze az elkötelezettségüket a modelljeik egészsége és az olvasóik jóléte iránt.A szabály a magazin 19 nemzetközi kiadására lesz kiterjesztve.

 “1.Nem fogunk olyan modelllekkel dolgozni, akik tudomásunk szerint 16 éven aluliak, vagy úgy tűnik, hogy étkezési zavarral küzdenek. Olyanokkal fogunk dolgozni akik a mi szemünkben egészségesek, és az egészséges test üzenetét közvetítik.

2.Arra fogjuk kérni a modellügynököket, hogy ne kuldjenek kiskorú lányokat a castingokra, és a casting directoroknak pedig ellenőrizniük kell a személyi igazolványokat.

3.Segítünk kiépíteni olyan programokat, amelyekben tapasztaltabb modellek útmutatást és tanácsot tudnak adni a fiatal lányoknak, és felhívjuk a figyelmet erre a témára az oktatáson keresztül.

4. Arra fogjuk bíztatni a producereket, hogy a backstagekben egészséges körülményeket teremtsenek, egészséges étkezési lehetőségekkel. Arra kérjük a casting directorokat, hogy ok nélkül ne tartsák fenn sokáig a modelleket.

5.Arra kérjük a tervezőket, hogy gondolkozzanak el az irreálisan kis méretű ruhák gyártásának következményein, amik limitet szabnak ahhoz,  hogy milyen méretű modelleken fotózhatják a ruhákat, és megkövetelik az sovány modellek alkalmazását.

6.Mi leszünk a nagykövetek az egészséges test-képért.”

 Nem tudom, hogy ezeknek a pontoknak a megvalósítása sikerül-e( egy részüké lehetetlen), de abban biztos vagyok, hogy a soványság egy darabig még nem fog kimenni a divatból. Minden tervező azon a véleményen van, hogy a ruhája sovány modelleken áll jól, ezen a Vogue nem tud változtatni a tanácsaival. És ne felejtsük el, hogy ott van még Lagerfeld, a divatvilág egyik vezető személyisége, aki nem hajlandó olyan lányokkal dolgozni, akiken akármennyi felesleg is van.

Ezzel nem azt mondom, hogy csak az lehet szép, aki csontsoványra fogy, mert én sem ezen a véleményen vagyok. De mostmár illene elfogadniuk az embereknek, hogy a mai divatvilágban ez a trend. Mindenki fogadja el a testét úgy ahogy van, a pálcika modelleket meg hagyják, hadd végezzék a munkájukat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s