ESÉSEK A KIFUTÓN

A modellek egyik legnagyobbb visszatérő rémálma. Elesni a kifutón. Még ha soha nem is történt meg, akkor is mindig ott van az emberben a félsz, hogy mi van ha mégis? A teljesen új, még amatőr modelleknél, de akár még egészen gyakorlott lányoknál is előfordulhat. Az, hogy ki mennyire profi az ilyenkor nagyban megmutatkozik, abban, hogy hogyan reagálja le az ilyen eseteket. Vannak, akik lazán veszik az egészet és egyerűen csak nevetnek, megtapsolják magukat, majd mennek tovább, ami nagyon aranyos és szimpatikus tud lenni a nézők szemében. És vannak, akik zavartan botorkálnak tovább a kifutón, maguk előtt rugdosva a cipőiket, a nézők pedig sajnálkozva nézik, suttognak, hogy “jaj, szegény kislány, mekkorát esett” vagy jobb esetben próbálnak nekik segíteni.

Persze mindenki szeret vicces videókat nézni, melyekben a modellek esnek-kelnek a kifutókon. Ez a modellnek már nem annyira vicces, hiszen komoly sérüléseket is szerezhet, mint például Lindsey Wixson tavaly ősszel a milánói fashion weeken. A Versace kifutóján esett el, kificamodott a bokája, ezután már lábra sem tudott állni, nemhogy végigcsinálni az egész párizsi fashion weeket is. Persze az esések reklámnak is jók, mind a tervezőnek, mind a modellnek. Több lány is az esései után lett ismert, ilyen volt például Abbey Lee, aki tudtommal első Alexander McQueen showján ájult le a kifutóról. Később azt nyilatkozta, hogy a szoros fűző, amiben nem kapott levegőt és extramagas cipősarkai kombinációja okozta az ájulást. De ez történt Katie Fogarty- val is, aki Prada exclusiveként botorkált a divatház kifutóján. De a tervezők mégis irtóznak az ilyen esetektől, annak ellenére, hogy a médiában nagy szerepet kapnak, hiszen szervezetlennek mutatják a showt, és azt az üzenetet közvetítik, hogy a designer cipőiben nem lehet járni, nemhogy hosszabb távon viselni őket.

Néha  mégis olyan döntésekkel, őrült ötletekkel állnak elő a tervezők, hogy a modellek már a backstageben pánikolnak, hogy mi lesz, ha a kifutóra kell lépniük. Például a kifútó szokatlanul csúszós, vagy lejtőket, lépcsőket helyeznek el rajtuk a design kedvéért, de több bemutatón is előfordult már, hogy fűvel, igazi virágokkal, homokkal, kristályokkal, esetlek hóval szorták fel a kifutót, hogy azon majd 20 centis sarkakon sétálgassanak a lányok, ami valljuk be, egy igazi művészet. A másik dolog, ami az eséseket okozhatja, az a cipők minősége. Nem tartják a lábat, túl nagyok, túl kicsik, túl magas a sarkuk, vagy csúszik a talpuk ( a legjobb megoldás ilyenkor a hajlakk, a backstagekben a modellek rendszerint sorban állnak a fodrászok előtt, hogy azok befújják a cipőtalpakat). Az is gyakori, hogy a cipő alatt a lányoknak cúszós zoknit, harisnyát kell viselniük. Ha ilyen körülmények között new faceket, vagyis olyan lányokat akik az első bemutatóikon vesznek részt, a kifutóra küldenek, abból rendszerint botlás lesz, de hát ugye a design-ért mindent.

Nézzük a legdurvább modell eséseket :

Jessica Stam, Chloe,2006

Szegény megbotlott a bal lábával, majd a kifutóba verte a fejét…ennek ellenére felállt, nevetett egy jót és ment tovább, pedig biztos fájt neki…

Katie Fogarty, Prada, 2008

Ő Katie Fogarty, a Prada exclusive-os lány, aki a szandál-csúszós zokni kombinációnak közönhetően botlott el, majd levette a cipőjét és úgy sétált tovább a kifutón.

Pauline Hoarau, Anthony Vaccarello, 2012

Szegény lánynak két modell, köztük Daria Strokous segített lebotorkálni a kifutóról, mikozben a többi lány kikerülte volna őt a fináléban. Miután twitteren megkérdezték tőle, miért esett el, az volt a válasz, hogy nem tudott menni a cipőjében.

Lindsey Wixson, Versace, 2011

Íme a híres bokatöréses eset, ami után Lindsey csak felemelte az ujját, hogy köszöni, jól van, majd ment tovább. Így tette ezt a Naomi Campbell által szervezett Fashion For Relief rendezvényen is, ahol rajta kívül több moddell is elesett a kifutón, nem is egyszer. Ezért imádom Lindsey-t…

Nina Porter, Burberry, 2011

Nina Porter élete első showját, a Burberryt ezzel az eséssel zárta. Már az előző két szettjénél is gondok voltak a járásával, a nézők izgatottan figyelték, hogy vajon elesik-e. De jót tett neki az eset, mivel utána kiválasztották a Burberry kampányra, melyben Lily Donaldsonnal és Rosie Huntingtonnal szerepelt.

Agyness Deyn, Fashion For Relief

Levette a cipőjét, és mosolyogva tovább ment, mint ahogy az egy topmodelltől várható volt. Utána twitterjén viccesen beszélt az esetről és közölte, hogy nagyon fáj a térde.

Karen Elson, Zac Posen, 2008

A szervezők szerint fantasztikus volt az esés, és Karen a lehető lejobb ruhában esett el. Ők reklámnak fogták fel.Egyébként itt is a cipőnek volt köszönhető a dolog, de a modell csak felállt és nevetve továbbment.(Ha esetleg unnátok a videót, az esés 1:35 nél van .)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s